11. 7. 2006

Renaissance - nádherný film


Výborně animovaný, vizuálně fascinující sci-fi film Renaissance od francouzského režiséra Christiana Volckmana byl pro mne tou nejlepší tečkou filmového festivalu v KV. Ten film stojí za to vidět a už se těším až vyjde jako DVD. Pokud si chcete dát alespoň malou ochutnávku tak neváhejte a jdětě na web filmu www.renaissance-lefilm.com ač je francouzsky nebudete litovat!


3 komentáře:

Michael řekl(a)...

Mě spíš zaujal Kim Ki Duk ve Varech.. Od tohoto jsem očekával trochu víc (ale i tak je to super)

palmista řekl(a)...

Já na Renaissance šel vybaven jen strohou informací z programu a víc nic, takže jsem si od toho filmu zase tak moc nesliboval ... a o to větší to pak pro mě jako milovníka sci-fi a komiksů byla bomba :-)
Kim Ki Duka jsem letos bohužel ve Varech minul. Spolehám ale na to, že jeho film by mohl jít u nás do distribuce. Mimochodem z toho co jsem od něj viděl, se mi zatím nejvíc líbil film Jaro, léto, podzim, zima... a zase jaro.

Michael řekl(a)...

Kim Ki Duk je výbornej, bohužel nevím nakolik se tu v ČR prodává, většinu DVD mám ze zahraničí, často z Koreje kde se to i tak blbě shání. Jaro, léto.... je prostě klasika, ale Bin-Jip (tuším že se to jmenuje 3-Iron v angličtině) možná o něco lepší

Jinak mi ale připadá že úroveň KMFF stagnuje.. Bartoška to dle mého dost omezuje a úroveň filmů tam je čím dál horší. To je ale můj názor...