13. 7. 2006

Files? Files!


Souborových manažerů pro PalmOS je mnoho, některé bohatě vybavené a placené jako třeba Resco Explorer, jiné neméně užitečné a freewarové jako FileZ. No a pak je tu Files se s na konci, souborový manažer jehož autorem je přímo Palm Inc.
Files se, na rozdíl od dvou zmíněných programů, nepyšní předlouhým seznamem funkcí. Je vlastně určen pouze ke správě souborů na SD kartě nebo HDD, to podle toho co máte za handheld. Přesto se Files staly takřka nepostradatelnou součástí výbavy mého TX.


Files umí tak trochu kouzlit s vlastnostmi několika aplikací, které byly dány do vínku Palm TX. Files jim totiž přidává možnost procházet, načítat a ukládat libovolně složky a soubory na SD kartě z několika aplikací.
Blazer – tomuto web browseru dávají Files možnost otevírat html soubory uložené na SD card a hlavně díky Files je možné z Blazeru provádět upload libovolných souborů přes webové rozhraní, typicky třeba fotek z SD na Flickr.com.
Documents To Go – díky Files je možné ukládat a vlastně tak libovolně organizovat office dokumenty na SD kartě.
VersaMail – rozšířené možnosti práce s přílohami. Ukládání, načítání a procházení přímo složek asouborů na SDčku.


Files mají také samozřejmě standardní funkčnost souborových manažerů jako je copy, move, delete, send, beam etc. A navíc ještě několik dalších drobností jako je třeba možnost vybrat si aplikaci se kterou budu daný typ souborů spouštět, přímo z Files spouštět hudební soubory přes konzolu Pocket Tunes a to včetně playlistů a odkazů na internetová rádia pokud máte luxusní verzi.
Zkrátka a dobře je škoda že Files nejsou v TX už od výrobce a člověk je musí hledat na internetu ...


Technická poznámka : s TX je plně kompatibilní až verze z LifeDrive, ta z TT5 má tendenci padat. Files jsou také k nalezení na instalačním CD k novému Treu 700p.

Žádné komentáře: