2. 7. 2006

Palm Treo 650 v EU končí? Ano i ne.

Jak informuje palminfocenter.com Palm Inc. končí s dodávkami Trea 650 po 30.6.2006 do zemí EU. Výroba a některé komponenty Palm Trea 650 nesplňují novou Restriction of Hazardous Substances direktivu EU a Palm Inc. se rozhodl nepřizpůsobit Treo 650 požadavkům této direktivy.

Co je důležité, Palm Inc. s touto situací počítal a dostatečně předzásobil svou distribuční síť v Evropě tak, aby i nadále bylo Treo 650 dostupné v EU do doby uvedení nových modelů Trea. Nová direktiva se nevztahuje na produkty vyrobené a do EU dovezené před datem platnosti direktivy o RoHS. Tento způsob řešení nastalé situace potvrdil Ed Cooligan, CEO Palm Inc. během telefonní konference konané k finančním výsledkům Palm Inc. za 4 fiskální období roku 2006 dne 29.6.2006.
Ed Cooligan také potvrdil, že Palm Inc. chystá nový smartphone Treo pro Evropu splňující direktivu RoHS. Datum uvedení není znám, ale dle vyjádření, Palm Inc. na nové Treo pro EU spěchá a tak se uvedení nového Trea dočkáme možná už brzy.


Zdroje : palminfocenter.com; palm.com

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Prosím o pomoc. Mé Treo 650 spadlo na zem z celkem malé výšky a nejede mu klávesnice prosím někoho, kdo se alespoň o trochu lépe vyzná v těchto smartphonech o radu jak by se mu dalo pomoci. Po prorovedení hardresetu to též nepomohlo. nedostanu se přes nastavení umístění klávesy "z"
Prosím pište na: janzamek@centrum.cz