17. 7. 2006

LifeDrive končí v EU!


  Palm ukončil k 30.6.2006 dodávky Palm LifeDrive do EU ze stejného důvodu jako u Trea 650. Lifedrive nesplňuj direktivu EU RoHS a tedy stejně jako Treo 650 se po 1.7.2006 nesmí do EU dovážet. O problémech Trea 650 jsem tady na palmistovi psal před 14 dny.
  Po Treu 650 tak má Palm Inc. další oběť ve své produktové řadě, která nesplňuje přísnější evropské ekologické normy. A stejně jako v případě Trea 650 platí, že se budou doprodávat jen zásoby do EU dovezené před 30.6.2006. Ti kdo si chtějí LifeDrive koupit, by si tedy měli pospíšit.
  Otázka dne tak nyní zní, jak je na tom Palm TX a Z22? Nemohu si pomoci, ale s Palm Inc. to tady v EU nevypadá vůbec dobře, obě vlajkové lodi Palm Inc. utrpěli od EU likvidační zásah pod čarou ponoru a jdou rychle ke dnu.
  Tato situace ale má i svou výhodu, konečně se snad dozvíme jak to Palm Inc. vidí s PalmOS a segmentem PDA do budoucna
- příchod nového LifeDrive2 s PalmOS bude znamenat konečně uklidnění v řadách PalmOS komunity a také to, že slova o podpoře PalmOS platformy nebyla lichá.
- pokud Palm Inc. přichystá pro EU LifeDrive2 s Windows Mobile 5, tak je část utřít slzičku, pohladit palmíka a nechat ho pěkně dožit, nástupce už mít nebude.
- třetí varianta, žádný LifeDrive2 letos nebude. Vlajkovou lodí se stane cenou i výbavou mid-class PalmTX, pokud tedy splňuje ROHS direktivu EU. Možná by se mohl objevit i Palm TXi vybavený navíc mikrofonem, rychlejším procesorem a Skype klientem. Takové kombo by mohlo mít za cenu 300$ i uspěch a Palm Inc. by se mohl pokusit s TXi přežít až do příchdou ALP nebo svého vlastního PalmOS II.
- a poslední varianta, Palm Inc. to tady v EU s PDA zabalí úplně.
Uvidíme …

Zdroj : brighthand.com

Žádné komentáře: