28. 11. 2007

PalmGear skončil, nahradil ho PocketGear (aktualizováno)

Tradiční zdroj Palm OS programů, www.palmgear.com ukončil dnešním dnem svou činnost v podobě jak jsme ho dosud znali. Do budoucna bude veškerý provoz z www.palmgear.com přesměrován na www.pocketgear.com, kde jsou nyní Palm OS aplikace spolu s aplikacemi pro Windows Mobile. Pokud jsem se dobře díval, tak zatím je na pocketgear.com k nalezení pouze bídných cca 3.500 aplikací pro Palm OS namísto dosavadních více než 30.000, které bývaly na palmgear.com. Komentáře se radši zdržím.

Dodatek:
Původní učty na PalmGear jsou stále přístupné na http://accounts.palmgear.com a to dokonce včetně nově aktualizovaných aplikací v posledních dnech. Mimochodem, zaujala mě poznámka v patičce starého PalmGear.com


"PalmGear.com uses the PalmGear trademark under exclusive license from PalmSource, Inc."

Možná je nakonec nepříliš povedená změna z PalmGear na PocketGear spíš vynucena licenčními důvody než situací Palm OS jako takového.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Další skoba do Palmí rakve. Diví se vlastně ještě vůbec někdo?

Michael řekl(a)...

Jaký hřebíček, proč se zdržet komentáře? Na hlavní stránce pocketgear je napsáno, že aplikace z palmgear jsou teď na pocketgear. Prostě se to jen přesunulo. Chcete-li, změnil se jen název. Pouze kosmetická změna. Nevidím v tom a) problém, b) žádná rakev s hřebíčkem ani skobou.

Anonymní řekl(a)...

To: michael

Nemeli bychom si nalhavat, ze se nic nedeje. Nase kapesni platforma jde proste po dlouhych letech ke dnu, jeji vyrobce, zda se, ma v planu ji pohrbit a sebe nejspis taky.
To co se stalo na Palmgearu svedci o jedinem - nemaji jiz duveru v perspektivnost PalmOS a tak to zacali osekavat. Zatim to je jen presun, nasledovat budou casem jiste dalsi, daleko neprijemnejsi, kroky.
V perspektivu PalmOS neverim ani ja, ktery jsem s nim prozil dlouha leta - a byl jsem velmi spokojen :-( Mym dalsim pristrojem bude Linuxova Nokia N810. Jen me stve, ze k ni jeste budu potrebovat extra telefon - byt v ni GSM, je to komunikator snu.

palmista řekl(a)...

2 Michael:
Potíž je, že při "přesunu" došlo k vyřazení cca 27.000 aplikací. Dál mi vadí třeba nepřehlednost stránky, způsob filtrace etc. Jako zákazníkovi původního palmgear.com mi jsou marketingové tanečky Motricity šumák. Sloučení vidím negativně a nakupovat budu radši někde jinde.

2 klokan: možná se časem nakonec dočkáš, Nokia prý něco podobného zvažuje.

Anonymní řekl(a)...

To: palmista

Kde psali o tom, ze Nokia zvazuje N8xx s GSM ? To by bylo skvele.