20. 11. 2007

Nová PDA od Palm Inc. nebudou

Brighthand už minulý týden reportoval, že naděje na nové PDA se značkou Palm jsou velmi malé, pokud vůbec ještě nějaké. Palm Inc. se definitivně zaměří jen na smartphony jako na klíčové produkty v své nabídce.

Zdroj: Brighthand

IMHO: Nokia se svými Internet Tablety, Apple s iPod touch a konečně i HP s obnovenou řadou klasických PDA HP iPAQ jasně předvedly, že invence na poli PDA je stále možná.
Povídání Eda Cooligana, CEO Palm Inc. o "měkkém přistání" v případě poptávky po PDA od Palm Inc. je jen mlácením prázdné slámy, které má zakrýt, dnes už evidentní, neschopnost Palm Inc. dále rozvíjet svůj vlastní koncept PDA.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

:-) fakt super... Pokusy potopit Palm se jen stupnuji...
Ale treba ho chteji nekomu levne prodat ;-) Zase i se zakoupenou licenci na PalmOS 5.4.

Jsem docela rad, ze jsem si vcera predobjednal PSP jako handheld... a nejak doziju s Treem, no :/

Anonymní řekl(a)...

Nezbývá než popřát palmu hladké přistání :-( a nechat vydělat HP - a nejsem si jist, co mi z toho vadí více

Anonymní řekl(a)...

Vazeni a jake dalsi PDA by mohlo zamenit Palm pokud nechci PDA s Win? Co si myslite o OS Android? Mozna bychom mohli chodit s PDA od Google, ale uz mi to pripada jako Microsoft v jinem kabate. Tak nevim.

Lukáš řekl(a)...

No ja to vidím tak že počkám až bude pro ipod touch nějaké DocsToGo, pak můžu konečně zahodit svůj TE. :-(

palmista řekl(a)...

Me osobne Palm TX zatim nic nahradit nedokaze, Treo 680 je nejbliz a kdyby melo wifi poridil bych si ho. Nova PDA od HP jsou pekna, hlavne dvoustovka, ta je pro me variantou pokud nic jineho nebude pouzitelne. Osobne ale nejvic nadeji zatim vkladam do Nokia Internet Tabletu, uz 770 je fajn, ale chybi poradne aplikace pro PIM. Pokud jde o tabulkový procesor tak GNUmeric pro maemo je luxusní a lepší než cokoliv pro Palm OS. Potíž je zatim s word procesorem a prezentacemi, AbiWord pro maemo je fajn ale pada pri praci s .DOC jak hrusky a na ppt prezentace jsem zatim nic neobjevil.