14. 11. 2006

2PlayMe : super aplikace pro Palm OS


2 Cool for Pocket PC, přesně takový a přitom pravdivý podtitul má aplikace 2PlayMe od Henka Jonase aka MetaView (autor Palm PDF a také dotažených Palm OS portací her Doom, Quake, Duke 3D apod). 2PlayMe je vlastně původně alarm s možností přehrávat mp3 jako melodii alarmu a přesně pro tento účel jsem si vlastně i 2PlayMe pořídil. Postupem času ale jen u této funkce nezůstalo a dnes je 2PlayMe ve verzi 3 vlastně kombinací chytrého opakujícího se alarmu s "velitelským můstkem" mého Palmu TX.

2PlayMe používám více než dva měsíce a mohu s klidem říci, že se pro mě stala jednou z "must have" aplikací v mém Palm TX. Jinak řečeno, už si nedovedu představit ráno bez probuzení za zvuku mé oblíbené písničky (aktuálně I Want It All od Kosheen z alba Resist), bez toho aby aplikace 2PlayMe v 7 hodina ráno nastavila internetový profil pro mobil a VersaMail tak mohl úspěšně stáhnout maily z několik mailových schránek, bez toho aby v 9 hodin zapnula WiFi a internetový profil nastavila na WiFi a odpoledně vše přepnula zpět na mobil ...

Seznam funkcí kterými je 2PlayMe obdařeno je docela dlouhý
- 3D hodiny s nastavitelným pozadím a barevností hodin
- alarm s opakováním a funkcí snooze
- alarmy s přehráváním standardních alarmů, reálných MIDI nástrojů (Timidity) a prostřednictvím Pocket Tunes, Aero Playeru, Real Playeru (!) a Sony Audio Playeru i přehrávání hudby ve formátech které jsou schopné tyto playery přehrát včetně spuštění internetového rádia (pTunes) a to i v náhodném pořadí
- alarm jako odpočítávání
- zapnutí/vypnutí Palmu
- start HotSync
- softreset
- start/stop WiFi (TX, LD)
- Treo 650 : start/stop GSM Modulu (automatické zadání PIN)
- Treo 650 : restart GSM pro resetu (dtto)
- start/stop Bluetooth v kooperaci s BtToggle
- zapnutí/vypnutí zvuku
- výběr internetového profilu
- sync času z hodinami na internetu
- etc.

A ještě „drobnost“, vlastně tip přímo od autora aplikace, kombinace MacroPlay s 2PlayMe umožňuje plně automatizovat snad všechny často se opakujících činností prováděné s palmem.
2PlayMe je sharewarová aplikace, která je i v neregistrované verzi plně funkční, jen je omezen počet alarmů které lze nastavit. Cena za plnou verzi je okolo 10$ a jsou to dobře utracené peníze a Henk Jonas si je zaslouží.
2 Cool 4 Pocket PC.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dnes jsem jej nahral na SD kartu sveho Palm T5 a již 3x mě resetoval T5. Je nejaky problem s instalaci na SD ?