28. 5. 2007

Palm EU Audio Patch

Francie má předpisy, které omezují maximální povolenou hlasitost na výstupu u audio a video zařízení, ke kterým jsou připojitelná sluchátka. Palm proto nabízí na svých francouzských stránkách v sekci podpory tzv. EU Audio Patch, který omezuje maximální hlasitost výstupu na přípustné hodnoty. Vedlejším efektem omezení maximální hlasitosti výstupu tímto patchem je i výrazné snížení statického šumu či jak to nazvat na audio výstupu u Palmu TX.
EU Audio Patch na mě působí rozporuplně, na jednu stranu likviduje šum, který může někomu vadit, na druhou stranu deformuje zvuk při vyšších hlasitostech (Pocket Tunes, TCPMP) a znemožňuje tak použití třeba Bass Boostu. Je to tedy výměna něco za něco a já jsem EU Audio Patch nakonec odinstaloval.
EU Audio Patch existuje ve verzi pro PDA (Tungsten TE2 a TX) a Treo 650. Ještě varování, EUAudio patch rád působí cyklické resety při odinstalaci. Je nutno tedy nejdřív provést warm reset a v tomto módu EU Audio Patch odinstalovat.
Mimochodem šum se nechá dle mé zkušenosti odstranit krom patche také použitím kvalitních typů sluchátek s impedancí 32 ohmů (např. Sennsheiser HD 205).

Stránky EU Audio Patch

Žádné komentáře: