26. 5. 2007

Drobnosti ze světa Palm OS

Resco Explorer 2007 přinesl funkci RAM Analyzer, která seskupuje položky v RAM podle aplikace nebo typu souboru. Přepínání mezi tímto tříděným pohledem a starým klasickým pohledem je možný přes ikonku "čtyřčtverečku" pod scroll barem nebo přes menu:options:toggle icon view.

Palm nabízí na svých stránkách novou externí Bluetooth klávesnici Palm Wireless Keyboard with Bluetooth Wireless Technology za 99$. Podle všeho se jedná o klávesnici od Think Outside iGo Stowaway Bluetooth Keyboard for Blackberry upravenou pro potřeby Palm Inc.
Kompatibilita je uváděna pro následující modely : Treo 650, Treo 680, Treo 700p, Treo 700w, Treo 700wx, Treo 750, Tungsten E2 a T|X. Otázkou je jak si poradí třeba TXko s touto klávesnicí a případným připojením k internetu přes mobil pomocí Bluetooth - můj odhad je, že dost špatně ... ehm, tedy vůbec a připojení mobilu a klávesnice najednou nebude podporováno.

Palm vydal Critical update pro Cingular/AT&T Palm Treo 680. Unlocked verze, tedy ta co není upravena pro konkrétního mobilního operátora a nechá se koupit v ČR, má zatím smůlu.

A Palm Inc. do třetice. Na stránkách palm.com je nově k zakoupení Palm Treo Battery Charger, tedy nabíječka baterek pro Trea od 650 a výš.

Pozor na MemUnfragment od Dmitriho Grinberga (jako i na některá jeho další vylepšení). Už před časem jsem řešil problém s neotvíráním URL linků z VersaMailu a MemUnfragment byl viník.

Žádné komentáře: