11. 5. 2007

DigiWeb píše o Palm OS Treu 755p

Zdá se, že "informační stín", kterému byl IMHO Palm OS a Palm Inc. ze strany některých mainstreamových medií vystaven poslední rok, rok a půl je u konce.
DigiWeb, tedy IT web ze skupiny iHned.cz, informuje nyní dokonce i o CDMA verzi nového Trea 755p s Palm OS, uvedení GSM Trea 680 na podzim minulého roku přitom pokud vím nezaznamenal.
Bohužel je na článku vidět, že je převzatý a zdrojový článek obsahuje nepřesnosti, na které se v rychlosti pokusím upozornit.
Především už od dob uvedení Trea 650 integrovaný email klient VersaMail podporuje ActiveSync synchronizaci s MS Exchange Serverem a to dokonce OTA tedy Over The Air. Synchronizace byla od doby uvedení Trea 650 navíc vylepšena až na plnohodnotnou synchronizaci (včetně PIM aplikací), která je dosažitelná upgradem (placeným) na verzi VersaMailu 3.5 a týká se nejen treií, ale třeba i mého Palm TX.
Už od počátku roku 2007 je k dispozici i update s podporou právě MS Direct Push, která s MS Exchange Serverem v příslušné verzi umožňuje použít technologii PUSH pro doručování emailu do Trea. V poslední době vzývaná technologie PUSH umožňuje, aby emaily "chodily" jako SMS zprávy tehdy, když přijdou a ne až když si je stáhnu (nebo se automaticky stáhnou v nastaveném časovém intervalu).
To vše tu tedy, ač přímo ne integrováno „out of box“, bylo již před Treem 755p.
Pokud jde o Google Maps pro Palm OS, tak ty se objevily už při uvedení Trea 680, pokud mě má paměť neplete, a jsou k dispozic už v GSM Treu 680.
Je dobře, že DigiWeb o Treu píše, obnovený zájem přičítám nedávným spekulacím o odkoupení Palm Inc. některým z velkých mobilních výrobců (Nokia, Motorola), které vystavily Palm Inc. a jeho produkty opět do "světla ramp", a také anoncované podpoře pro MS Direct Push, klíčové technologii MSFT proti rostoucí popularitě BlackBerry.

Aktualizováno 12/5 0:20

Žádné komentáře: