10. 9. 2009

Palm představil Palm Pixi, nový smartphone s webOS

Palm, hodně nepochopitelně v předvečer Apple It’s only rock and roll eventu věnovanému iTunes a iPodům, představil nový smartphone s Palm webOS pojmenovaný Palm Pixi.

Pixi je podle specifikací i vzhledu přímým následovníkem Palm Centra. Jde o tenký (10,85 mm), malý smartphone s QWERTY klávesnicí, která na rozdíl od Palm Pre není vysouvací.

Zajímavé na Palm Pixi je nestandardní rozlišení displeje, pouze 320x400 na rozdíl od standardního HVGA rozlišení Pre 320x480. Zamrzí absence WiFi, někomu může vadit jen 2-megapixelová kamera. Palm se evidentně snaží pozicovat Pixi tak, aby nekonkurovalo Pre. Ostatní vlastnosti, například integrované GPS, zůstaly zachovány. Novinkou je limitovaná edice Pixi se zadními kryty od několika kalifornských výtvarníků. Kryty pokrývají celou zadní stranu Pixi a přecházejí až v stranu přední. Jsou vyměnitelné a bude možné si pořídit i induktivní zadní kryt pro nabíjení pomocí nabíječky Touchstone.

Podrobnější specifikace jsou na webu Palm.com zde.

Cena zatím buď zveřejněna nebyla nebo se mi ji nepodařilo dohledat, ale odhaduji 99$ s kontraktem od Sprintu, neblokované GSM Pixi pak vidím na 399$. Palm bude Pixi zpočátku nabízet exkluzivně jen u amerického operátora Sprint, později se Pixi objeví i u třech zbývajících US operátorů včetně provozovatelů GSM sítí at&t a T-Mobilu. Info o dostupnosti v Evropě zatím chybí.

Galerie obrázků Pixi je na webu palm.com tady.

Videa s Palm Pixi na živo má engadget, další jsou na youtube včetně oficiálního promo videa.

Poznámka: Jak poznamenali na PalmHelp, Pixi chybí fyzické návratové "Home" tlačítko. Tlačítko Home ale Pixi pořád má, jen je dotykové a pouze tam, kde je funkční, je jeho poloha označena prosvětlenou "čárkou", viz obrázek tady.

Zdroj: palm.com, engadget.com, youtube.com

Žádné komentáře: