8. 9. 2009

Video: Palm Pre s webOS vs HTC Hero s Androidem

Phonedog.com připravil video srovnání Palm Pre versus HTC Hero s Androidem. Komentář videa je ale bohužel jen v angličtině. Video má tři části:

1. Úvod - souboj
http://www.youtube.com/watch?v=Y1J5-iOq_l4
Pár postřehů: Palm Pre na videu vypadá oproti HTC Hero opravdu tak nějak plastově, levně. Okolo 8 minuty videa jsou předváděny notifikace na Androidu i Palm webOS a webOS má jasně navrch.

2. Kontakty, maily etc.
http://www.youtube.com/watch?v=GnujSy76AuI
HTC na Androidu používá vlastní prostředí Sense UI s řadou widgetů např. pro email nebo přehrávání hudby, které mohou částečně nahradit princip použití karet v Palm webOS. V sedmé minutě videa je ukázaná integrace sms zpráv s IM službou AIM (ICQ) na Palm Pre. Palm webOS umí integrovat různé zdroje zpráv do jednoho vlákna podle osoby bez nutnosti se přepínat mezi aplikacemi. Velmi pěkné a Android tohle neumí.

3. Web, aplikace a shrnutí
http://www.youtube.com/watch?v=2VzIbXejsEM
Ve videu zmiňovaná nevýhoda Palm Pre, tj. absence virtuální klávesnice již neplatí a klávesnice je, i když neoficiálně, dostupná. HTC Hero v předváděné verzi trpí překvapivým lagem při přechodu z pozice na výšku (portrait) do pozice naležato (landscape). Virtuální klávesnice Androidu je ale podle autora videa prvotřídní, fyzická klávesnice Palm Pre pro něj příliš malá (osobně jsem si ale na malou QWERTY klávesnici Palm Centra zvykl a Pre má klávesnici pohodlnější, protože větší). Srovnání web browserů vychází pro oba strojky dobře, Android podporuje flash (demonstrováno na flashové hře), browser v Palm Pre mi zase na druhou stranu přišel svižnější.

Zdroj: youtube.com

2 komentáře:

KUBA řekl(a)...

No tak nejak se mi porad zamlouva vic ten Pre :-) Preci jenom ten webOS je sakrap eknej a ta HW klavesnice je velka vyhoda proti zbytku.

palmista řekl(a)...

2 Kuba: souhlasím, i u mě Pre pořád vede.