3. 7. 2007

Nový linuxový Palm OS až v roce 2008

Podle cnet.com bude nová linuxová verze Palm OS z "dílny" Palm Inc. dokončena a nasazena v reálných smartphonech se značkou Palm nejdříve v roce 2008. Palm tak i pro další minimálně rok bude produkovat svá kapesní zařízení se znatelně stárnoucím Palm OS 5 Garnet, před časem přejmenovaným na Access Garnet OS.
Palm Inc. také minulý týden varoval před očekávaným propadem do červených čísel z důvodu iPhonemanie v příštím(ích) čtvrtletích. Nebyl to náhodou Ed Cooligan CEO Palm Inc. kdo před časem tvrdil něco o tom, že Apple těžko uspěje se svým mobilem hned napoprvé? Mimochodem, čím chce Palm Inc. konkurovat iPhonu?
Stačilo jediné, vzít Palm TX, nacpat do něj GSM radio s EDGE (to co Palm má!), přidat posuvnou klávesu jako má třeba HTC TyTN, přidat pořádný web browser a vylepšit emailovou aplikaci, pořádně integrovat Java 2 ME a voalá iPhone má konkurenci. Nechtělo to moc, stačilo používat to co většina lidí nosí na krku a sledovat konkurenci.

Zdroj : cnet.com

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mam pocit, ze management Palmu chce tuto firmu znicit. Uz nekolik let to nevypada na nic jineho nez na rizeny zanik.
Nesmyslnym Foleem to dorazili a neschopnost konecne uvest na trh chytry telefon s novym Linuxovym OS to jen podtrhuje.
Sice stale spokojene pouzivam Treo 650, ale nevidim zadnou moznost cim ho nahradit, az doslouzi. Nakonec skoncim u neceho se Symbianem :-( - nejspis P990 od SE.
Chvili jsem si i myslel, ze to Foleho k necemu bude, ale pote co se objevily zpravy, ze napr. Acer da na trh velmi levny plnohodnotny subnotebook s flash misto HDD s Linuxem a daleko lepsimi parametry, dospel jsem ke konecnemu zaveru, ze se hlavouni Palmu definitivne zblaznili.

Anonymní řekl(a)...

Mmo, trocha subjektivity nezaskodí....dlouho jsem se rozhodoval, zda-li neco natriskam do klavesnice o Foleu. Asi nastal cas. Jeho prednosti by melo byt lehce prenosne zarizeni pro managery. Nevim, ktereho managera by zrovinka na ukor vahy bavilo posilat v ceskych podminkach neco psaneho jinemu managerovi, treba navrh smlouvy apod., bez diakritiky. Vyrobce mel zajistit neco jako sekundarni vyvoj, pokud uz sam Foleo nenacpal lokalizaci pro svet manageru. Treba se neco hne, ale s klavesnici jako je na foleu toho moc clovek nevymysli. Cesti manageri proto budou hledat IT svet s diakritikou jako dotetka, a nejake to kilo jim asi tolik vadit nebude. Cetl jsem, ze by se to mohlo prodavat novinarum, ale rekneme si na rovinu, nevim , zda-li by zrovna v redakci platili nekoho, kdo by prepisoval jiz nekym napsane. Rekneme si natvrdo-je to hloupe. Taktez pouzivam Treo 680, a jeste si asi pockam na novou bombu mezi palmy. Jen, aby nebyla posledni....tj. tou, ktera pred koncem bouchne a bude konec.