11. 7. 2007

Google Maps pro Palm OS opět v nové verzi

Jedna z nejpovedenějších aplikací pro Palm OS poslední doby, Google Maps, se dočkala opět nové aktualizace a to již na verzi 1.2.0.8.
V nové verzi bylo drobně pozměněno grafické rozhraní, do horní lišty přibylo pět tlačítek, v pořadí z leva tlačítko pro přepínání mezi satelitním a mapovým pohledem, zobrazení informací o dopravě (pouze USA), tlačítko pro vyhledávání cesty mezi lokacemi, tlačítko pro dialog s vyhledáváním místních „byznysů“ a také tlačítko pro dialog s vyhledáváním míst podle adresy.
Tím však změny nekončí, nově přibyla možnost z dialogů pro vyhledávání přistoupit do výpisu adres aplikace Kontakty (v Palm TX) s možností výběru adresy a jejího následného zobrazení v Google Maps. Stejná možnost je i při plánování cesty mezi dvěmi lokacemi a i zde je nově možné vybrat z adres, které jsou uloženy v Kontaktech a naplánovat mezi nimi cestu. Další novinkou je možnost uložit si jako kontakt (vCard) na mapě nalezené lokace.
Co stále v Google Maps postrádám je podpora pro HiRes+ displeje a také případná spolupráce s externí GPS jednotkou.
Na závěr snad jen dodám, že Google Maps jsou nyní distribuovány formou instalačního balíčku, který se spouští v prostředí Palm OS
Google Maps pro Palm OS jsou k nalezení zde http://www.google.com/gmm/treo

Žádné komentáře: