20. 6. 2007

Gizmo Project pro Palm OS: VoIP a IM s podporu SIP, ICQ, MSN, iChat a Google Talk

Včera byla vydána nová IM a VoIP aplikace pro Palm OS. Multiplatformní Gizmo Project s podporu IM a VoIP byl portován na Palm OS (Garnet OS). Gizmo podporuje hlasovou i textovou komunikaci napříč IM sítěmi AIM/ICQ, MSN, Yahoo!IM a Google Talk. Aktuální podpora ještě není úplná a u některých sítí je podpora jen pro VoIP (nebo se teprve chystá - iChat), přesto Gizmo už v tuto chvíli kandiduje na Palm OS aplikaci roku. Gizmo umí i klasickou VoIP telefonii pomocí SIP a je možné si předplatit i Call In a Call Out, tj. telefonování z Gizma na pevné linky a dovolání se do "Gizma" z pevných linek. Aplikace je zdarma, Call In a Out se platí.
Gizmo pro Palm OS je zatím v první verzi, přesto je stabilní i když nastavování bude pro některé uživatele trochu složitější. Já jsem si musel nainstalovat desktopové Gizmo abych si registroval u Gizma účet. Zásadní je, že Gizmo podporuje multitasking v Palm OS (dokáže automaticky běžet na pozadí) a na nově příchozí zprávy dokáže upozornit pomocí notifikací.
Perlička na závěr, základem Gizma je Chatopus = perfektní podpora češtiny.
Bohužel nemám moc času na opravdu pořádné otestování, ale pokud bude vše fungovat jak autoři hlásí je čas říci ... WOW ;-)

http://gizmoproject.com/learnmore-palm.html

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ze by konecne poradna aplikace vyuzivajici prednosti OS a pri tom stabilni!!! Uz aby tady byla doba rict to .... WOW ;-)

Unknown řekl(a)...

Bohuzel je to dost k nicemu, protoze telefonovat ta Palm verze vubec neumi. Jen IM.

Anonymní řekl(a)...

ICQ pro Vas