20. 3. 2007

Spekulace : Palm Inc. je na prodej a Nokia má zájem

Předchozí spekulace o prodeji ještě neutichly a jsou tu zase, tentokrát podrobnější. Podle cnet.com by už brzy mělo být rozhodnuto o tom, komu bude prodán Palm Inc. Možní kupci jsou tři, prvním je Nokia, druhá Motorola a třetím do hry je „sdružení“ soukromých investičních fondů Texas Pacific Group a Silver Lake Partners.
Vedení Palm Inc. preferuje soukromé fondy zatímco Morgan Stanley, zprostředkovatel odkupu akcií, favorizuje Nokii a její nabídku 20$ za akcii.
Nokia může mít hned několik dobrých důvodu proč o Palm Inc. usilovat. Jako hlavní motiv bych viděl neuspokojivou tržní pozici Nokie na severoamerickém kontinetu a potřebu lépe konkurovat firmě RIM (BlackBerry) v korporátní sféře.
Motivy Motoroly mohou být různé, podle jejího CEO Eda Zendera jim imponuje úspěch Trea 680, ale stejně tak může jít jen o snahu zabránit prodeji Palmu do rukou Nokie a když se to nepodaří, tak alespoň Nokii „trochu potrápit“.
No uvidíme jak to dopadne tentokrát, jsou-li informace z blogů pravdivé, tak už za dva dny, tedy 22. března, bychom mohli být moudřejší a nebo taky ne.

Update 20/3/2007 20:00
Akcie jdou nahoru, Nokia nyní zvažuje 22$ a míří k finálnímu rozhodnutí. Mimochodem Palm může Nokii přínést i správné licence na CDMA o jejichž zneužití se Nokia Corp. soudí s Qualcomm Inc., další dobrý důvod pro koupi a když kolem obchází i mlsná Motorola ...

Zdroj : cnet.com

Žádné komentáře: