14. 3. 2007

Drobnosti k Universe 3 RC1 a podpoře UTF-8

Včera na PalmHelp a dnes na PDA Soft se objevily první informace o RC1 verzi Universe 3, nadějném web browseru pro Palm OS. V článku na PDA soft vidím drobné chybky a tady je (drobná) oprava
- Universe 3 zvládá stránky v UTF-8 na jedničku pokud se použije střední nebo velký font, tj. standardní, každou CZ lokalizací počeštěné fonty. Malý font je proprietární v Universe a tudíž nelokalizovaný.
- Universe zatím "neumí" CE iso a win kódování, autor na podpoře těchto kódování slíbil do budoucna zapracovat.
- Donald C. Kirker, autor Universe, už před časem na svém blogu ohlásil práci na novém mnohem rychlejším a lepším vykreslovacím jádře.
- Universe 3 je vyvíjen pod GNU GPL licencí a díky tomu má přístup k dalším s licencí GNU GPL kompatibilním open source web browserům, jako je třeba Safari z Mac OS (budoucí využití JavaScriptCore) nebo Nokia Web Browser pro Smybian 3rd Edition, ze kterého je převzata podpora ovládání pomocí směrových kláves a "kurzoru".
- pozor na starší verzi RC, která může působit potíže na NVFS palmech. Nová opravená RC verze je ke stažení opět na stránkách wapuniverse.com včetně speciálního souboru pro Treo 650.
- Universe je pokračováním WapUniverse, poslední verze WapUniverse byla 2.x ...

update 14/3/2007 23:20
Zdroj : wapuniverse.com

Žádné komentáře: