7. 3. 2007

Spekulace : CDMA Palm OS Treo 755p a ultratenký smartphone Palm s WiMAX

Po určitém období klidu na „Palm (OS) frontě“ se během posledního týdne objevilo hned několik zajímavých spekulací o chystaných produktech Palm Inc. a tady jsou.
Před časem uniklá roadmapa produktů amerického CDMA mobilního operátora Sprint pro rok 2007 odhalila chystaný nový Palm s kódovým jménem Sherlock. Z Sherlocka se, jak se zdá, nakonec vyklubalo nové Palm OS Treo 755p s několika novinkami, jako je podpora hlasového vytáčení out of box, předinstalovaný Instant Messenger (kéž by šlo o Skype nebo Google Talk s VOIP) a samozřejmě upraveným designem, integrovanou anténou a dvěmi barevnými variantami. Po určitou dobu se také spekulovalo, zda Sherlock není prvním produktem z kategorie „third business“, který v Palm Inc. mají. Vzhledem ke předpokládaným specifikacím a označení Palm Treo 755p bych tuto možnost spíše vyloučil.
O poznání divočejší a tedy zajímavější spekulace tvrdí, že na podzim 2007 uvede na trh Palm Inc. zcela nový 3G smartphone s ultratenkým designem a WiMAX "na palubě"! Použitý operační systém zatím není znám, ale vzhledem k licenci na Palm OS můžeme doufat i v Palm OS variantu.
Když už jsem začal o „third business“ v Palm Inc. chci zmínit i rozhovor s jedním ze zakladatelů Palmu Jeffem Hawkinsem, který se tento týden objevil na Palmaddict a převzal ho třeba palmhelp.cz. Jeff Hawkins byl jako obvykle poměrně sdílný a v rozhovoru bylo řečeno mnoho zajímavého nejen o současné situaci Palm Inc., která je podle Jeffa Hawkinse dobrá jak už dlouho ne, ale třeba i o licenci na zdrojový kód Palm OS se kterou jsou v Palm Inc. evidentně velmi spokojeni neboť jim dle mého názoru dává určitou míru nezávislosti na Microsoftu i ACCESSu. Jeff Hawkins se v rozhovoru zmínil i o tajemném třetím byznysu Palm Inc. a i když neřekl nic nového, alespoň slíbil, že se už brzy dozvíme mnohem více z jeho vystoupení na D: All Things Digital ("D Conference") pořádané Waltem Mossbergem (WSJ).
"D Conference" bude letos opravdu výjimečným podnikem i proto, že se tam na jednom pódiu potkají titáni světa osobních počítačů, Bill Gates a Steve Jobs!
Máme se na co těšit ...

Zdroj : engadget, palminfocenter

update 8/3/07

Žádné komentáře: