12. 12. 2006

TheRegister.com : Treo 680 podporuje SDHC karty


TheRegister.com v rámci recenze nového Palm Trea 680 přinesl zajímavé zjištění o podpoře karet nového vysokokapacitního standardu SD karet - SDHC.Treo 680 bez problému pracovalo s 4GB SDHC kartou SanDisk i když oficiální specifikace "680" podporu pro SDHC neuvádějí. Samotná podpora 4GB SD karet není v Palmech od příchodou LifeDrive nic nového a Palmy vybavené driverem fat32.prc (LD, TX, 700p atd.) jsou většinou schopny pracovat s běžnými 4GB SD kartami. Nabízí se tedy otázka jak to bude s SDHC kartami o velikosti 8 a více GB.
Jen doplňuji, že Dmitry Grinberg, autor řady vylepšení nebo "vylepšení" Palm OS (to podle zkušenosti), o podpoře SD karet nad 4GB v Palm OS 5 tvrdí, že není bez větších úprav samotného OS možná.

Zdroj : theregister.com

3 komentáře:

Michael řekl(a)...

Hm, ani bych se nedivil kdyby řekl "bez větších úprav OS není možná, ale S MOJÍ UTILITOU to jde".. Vždy když se objeví konkurenční utilita, okamžitě říká že za svou ručí a ta druhá mu zničila mnoho přístrojů....

palmista řekl(a)...

Jo jo, Dmitry chystá hack a jako vždy, použití sw je jen na vlastní nezpečí, moc pěkná licenční politika ...

Michael řekl(a)...

Toto jsem dnes našel:
http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=121191

Krátký výřez z diskuze: "There's a thread going on at TreoCentral about the Treo 680 being able to use 8Gb SDHC cards...then a chap at PalmInfocenter has confirmed that a Treo 700p can ALSO use SDHC cards. All you need to do is copy the following file to your device and off you go!"