22. 12. 2006

Palm Treo 680 podporuje 8GB SDHC karty

Už v předchozím postu jsem informoval o zjištění z TheRegister.com o schopnosti nového Palm Trea 680 pracovat s novým vysokokapacitním formátem karet SD - SDHC. Tehdy šlo "pouze" o 4GB karty a už to byla dobrá zpráva a pro majitele Trea 680 bude ještě lepší.
Jak zjistili někteří uživatelé a zveřejnili na Treocentral je Palm Treo 680 kompatibilní i s 8GB SDHC kartami! Je s tím spojena ale i drobná nepříjemnost, aplikace Card Info před zaplněním 8GB karty přes 4 GB hlásí kapacitu karty jen jako 4GB, ale po zaplnění nad 4GB ale Card Info kapacitu karty hlásí správně. A to není konec dobrých zpráv, ve spolupráci s aplikacemi jako je Card Reader nebo Card Export II je možné Treo 680 použít jako čtečku SDHC karet a i přes PC tak přistupovat k celé kapacitě GB SDHC karet.
Zatím je tedy potvrzena funkčnost SDHC karet na Treu 680 a údajně po nainstalování speciálního souboru (driveru) z Trea 680 do Trea 700p je s SDHC kartami kompatibilní i Treo 700p (O Palm TX se zatím jen spekuluje a není ověřeno).
Zmíněný soubor je ke stažení na jednom z mnoha fór o Palm OS a přesný odkaz přidal Michael (díky za tip ;-) do diskuze pod tento post.
Jen pro upřesnění: veškeré zveřejněné informace od SDHC jsou pouze neoficiální a založené na zkušenosti uživatelů.

Zdroj : treocentral.com, palminfocenter.com a 1src.com

2 komentáře:

Michael řekl(a)...

Hm, co jsem viděl tak nikdo nezkoušel ani nepsal do diskuze proč by to nemohlo jít s těmi "nižšími" palmy typu E2 či Treo650.. Tak co to zkusit i tak? Maximálně jeden hard reset a záloha obnovit...

Jinak pěkné vánoce
メリークリスマスと明けましておめでとうございます。

palmista řekl(a)...

No uvidime, u SDHC došlo ke změnám ve specifikaci (např z FS FAT na FAT32). Až se mi SDHC dostane do ruky tak ji testnu na TX.

ps : あなたへのメリークリスマス