8. 12. 2006

Palm OS Garnet : vývoj bude pokračovat

V předchozím postu jsem jen krátce informoval o zakoupení licence na zdrojový kód Palm OS 5.4 Garnet za strany Palm Inc. Ještě doplním, že součástí smlouvy je i zajištění vzájemné kompatibility mezi budoucími novými verzemi Palm OS Garnet z dílny Palm Inc. a Garnet Hostem v ACCESS Linux Platfrom (ALP).
Palm Inc. koupí zdrojového kódu Palm OS 5.4 Garnet znovu a definitivně potvrdil, že hodlá pokračovat ve vývoji Palm OS produktů. Dosud přetrvávající nejistota ohledně budoucnosti Palm OS je minulostí.
Na první pohled je oznámení pokračování vývoje Palm OS Garent velmi dobrá zpráva, ale na druhý vyvolává otázky. Znamená dnešní dohoda konec nadějím na ALP a linux v produktech Palm? Nebo je dnešní dohoda jen potvrzením opoždění vývoje ALP a má dát šanci Palmu na překlenutí doby než bude ALP dokončen a připraven ke komerčnímu nasazení?
Osobně jako pravděpodobnější vidím první variantu, tj. Palm Inc. "poslal ALP definitivně k ledu". Jen teď ještě nevím, jestli je to vlastně dobře nebo špatně ...

Žádné komentáře: