30. 9. 2006

R-mail. RSS Zprávy jako email.

r-mailBrouzdáním na internetu jsem narazil na službu R-mail. R-mail zajišťuje posílání RSS zpráv formou emailu do vaší emailové schránky. Objeví-li se nová zpráva, dostanu email se zprávou. Rozhraní je přehledné a nastavení rychlé. Mám nastavenu automatickou synchronizaci jednoho z emailových účtů a tak mám ve svém Palm T|X aktuální RSS zprávy vždy, když dojde k synchronizaci emailového účtu. Výhodou je i to, že nejste nuceni k registraci, pokud nechcete.
Jak to funguje? Na stránkách www.r-mail.org zadáte adresu RSS Feed do připraveného formuláře spolu s emailovou adresou na kterou chcete RSS zprávy přijímat a následně do emailové schránky přijde mail s odkazem na potrvzení přihlášení tohoto RSS na vaši emailovou adresu. Druhá varianta je, že na stránce ze které chcete přijímat RSS zprávy využijete předpřipravený fromulář od R-mail pro přihlášení RSS zpráv z tohoto blogu, poté Vám opět přijde mail s žádostí o potvrzení RSS na vaši emailovou adresu. Širší možnost správy RSS zpráv je dostupná po registraci na R-mail. Pokud už do emailové schránky nechcete dostávat RSS zprávy, je vždy v každém obdrženém mailu se zprávou odhlašovací (unsubscribe) odkaz. Chytré, rychlé.
Protože má rád nové "hračky", dnešním dnem je na Palmistu přidáno pole s přihlášením odběru RSS/Atom přes R-mail. Mini formulář R-mail je vpravo pod linky na archiv. www.r-mail.org

Žádné komentáře: