20. 9. 2006

PalmPDF 1.4 – ReFlow Edition

   Chystá se nová verze báječného prohlížeče nativních pdf dokumentů - PalmPDF, jehož autorem je dnes už pomalu legendární softwarový vývojář Henk „MetaView“ Jonas.
   Hlavní novou funkcí PalmPDF 1.4 bude funkce ReFlow. Tato funkce dokáže přizpůsobit text pdf dokumentu obrazovce. Text dokumentu je pak díky ReFlow zobrazen na obrazovce celý, bez nutnosti skrolování v dokumentu do stran a navíc i lépe čitelný díky zvětšení velikosti použitého písma i za cenu ztráty původního formátování dokumentu. Jde o velmi užitečnou funkci především pro menší a čtvercové displeje, jako má například Tungsten E|2 nebo Treo 650

Zatím ne zcela funkční verze je k nalezení zde. Píši ne zcela funkční, protože při přepnutí zobrazení do ReFlow módu se zatím nezobrazují lokalizované české fonty. Pokud ale vše vyjde jak má, tak se PalmPDF 1.4 dočkáme koncem září a díky ReFlow definitivně PalmPDF dospěje do stádia „Essential Classic Palm OS Software“.
   Ve verzi 1.3 byla nově také přidáná podpora pro skinování vzhledu PalmPDF a některé z výsledků soutěže pro "oskinování PalmPDF", která proběhla v sousedním Německu, můžete vidět níže.


skin1


skin2


Skiny se nechají stáhnout ze stránek Henka Jonase.
Download zatím aktuální verze 1.3 můžete najít jak na palmhelp.cz tak přímo na stránkách Henka Jonase www.metaview.de
Na stránkách Henka Jonase je též možnost přispět na vývoj PalmPDF prostřednictvím PayPal, odkazy jsou na levé straně stránek zde

Zdroj:  www.metaview.de, PalmAddict

3 komentáře:

Michael řekl(a)...

PalmPDF je opravdu skvělý prográmek. Nevýhoda je však ta "práce" s pamětí a vcelku pomalá práce s dokumenty. Na internetu jsem našel PicselViewer, který PDF otevře bleskově a i scrollování je rychlé. Práce prostě super. Picsel můžu doporučit, je však za peníze

palmista řekl(a)...

Picsel Browser znám a používal jsem ho ještě před před PalmPDF. Pro pořádnou funkčnost však vyžadoval (alepoň na Zire72) UDMH a na TX MaxX. Jo a Picsel umí též ReFlow.
PalmPDF se ale postupně verzi po verzi zrychluje :-)
Jo a než Picsel Viewer je lepší zkusit Picsel Browser z jistého Palm OS Samsungu prodávaného v Číně, svého času kolovali přeložené verze po netu.
Picsel Browser má v sobě nejschopnější webový prohlížeč jaký jsem kdy na Palm OS viděl a samozřejmě že umí i Unicode. Potíž byla že zatímco v pdfkách v Picselu je čeština ok tak v prohlížeči a word,xls a ppt dokumentch ne (chybí CE knihovna fontů).
PalmPDF je na TX při rychlé (>120x), defragmentováné SD kartě a alepsoň 50 MB volného místa (tedy alespoň ve verzi 1.4) opět rychlejší, časovou potíž :-) mi dělají jen některé opravdu velké a na grafiku složitější dokumenty.

Michael řekl(a)...

Aplikace co mám se jmenuje
"Picsel Proviewer". UDMH nemám a po resetu mám tak 3000KB volné DB Cache... A chodí bezchybně. Nezkoušel jsem tedy dokument nad 30MB protože jsem neměl k dispozici. Do 30MB chodí super. PalmPDF bohužel neotevře, jde do resetu. Prostě PalmPDF chce UDMH...