3. 6. 2010

Hurd: HP nekoupilo Palm kvůli smartphonům (doplněno)

Mark Hurd (CEO HP) na technologické konferenci pro wallstreetské banky deklaroval, že HP nekoupilo Palm kvůli smartphonům, ani nehodlají nijak agresivně na tento trh vstupovat nebo do něj investovat. Budoucnost vidí spíš v tabletech a hlavně v jiných k internetu připojitelných zařízeních.

Hurd podle mě podceňuje význam smartphonů a obecně nedoceňuje vývoj od osobních k mobilním počítačům. Trh osobních počítačů se mění, význam tabletů a smartphonů roste. Tablet bez aplikací, bez spousty aplikací je k ničemu. Bez smartphonů tu ale nebude dostatečný počet uživatelů webOS, developerů pro webOS a tedy ani aplikací pro webOS. Jen tablet to nezachrání. No hodně štěstí s webOS tiskárnami, pochybuji, že v té době bude webOS ještě někoho zajímat ... ale možná, že o to HP přesně jde. Je také otázka, zda tu HP za pár let ještě vůbec bude jako výrobce spotřebitelsky orientovaných zařízení.

Je to prostě neštastné prohlášení, které bude nakonec HP mrzet. Dosud snad celkem pozitvní ohlas převzetí Palmu byl právě hozen do stoupy a už tam zůstane.

Odkaz na zdroj: ZDNet

Doplněno 19:50:
Na webOSroundup je podrobnější informace o pohledu Marka Hurda na webOS včetně odkazu na FT video s rozhovorem z 2.6.2010, ve kterém Hurd mluví i o Palm webOS.

Doplněno 20:50: I po shlédnutí videa můj dojem zůstává stejný tj. nejistota co vlastně HP s Palmem opravdu zamýšlí, některá svá vyjádření jsem ale přece jen trochu změkčil.

Revidováno 24:00

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mnojo, uz doslo na tva slova:) Ani to tak netrvalo..

DiM

Engadget sledujou asi vsichni, ale pro poradek - zdroj:
http://www.engadget.com/2010/06/03/hp-says-its-in-the-smartphone-market-after-all/

Palm Pre Blog řekl(a)...

Tak snad to nebude tak horké, jak nově uvádí zmíněný post na Engadget

palmista řekl(a)...

No teď ještě aby HP nadšení pro webOS opravdu vydrželo :-)