26. 12. 2008

MiniTones: MP3 vyzvánění pro Centro

Palm Centro je od výrobce vybaven sadou vyzváněcích tónů, které ale nejsou podle mého názoru zrovna povedené. Výhodou nových firmwarů v Treu 680 (v Centru je tato možnost od počátku) je možnost použít MP3* skladby jako vyzvánění a to bez nutnosti instalace aplikací třetích stran. Potud je vše ok, bohužel ale Palm už nevybavil Centro pohodlným nástrojem, kterým lze libovolnou MP3 skladbu jako vyzvánění nastavit.
Je sice hned několik více či méně krkolomných postupů, jak MP3 jako vyzvánění nastavit, ale ani jeden mi nepřijde pohodlný (poslání MP3 skladby do Centra přes Bluetooth považuji za ten jednodušší, dálší možností je třeba stáhnout MP3 přes webový prohlížeč z webu nebo i SD karty).

Freeware MiniTones tento nedostatek v mém Centru vyřešil. MiniTones umí z libovolné MP3 skladby připravit vyzvánění, včetně možnosti vybrat z ní jen určitou pasáž a pouze tu uložit do Centra tak, aby se v seznamu vyzváněcích tónů objevila.

Kompletní přehled jak na vyzvánění v Treech a Centrech připravil už skoro před rokem PalmInfoCenter v článku: How To Add MP3 Ringtones on Your Treo or Centro


Stažení aplikace:
http://software.palminfocenter.com/product.asp?id=11197

* včetně dalších formátů jako např.: AAC, AAC+, MIDI, WAV a AMR

Žádné komentáře: