29. 9. 2007

Apple „Newton touch“: chystá Apple nové PDA?

Podle informací z AppleInsider existuje v Apple Inc. tým zabývající se přípravou nové generace Newtonů, legendárních PDA od Apple Computer Inc.
Podle AppleInsider.com byla sice část týmu před časem přesunuta na výpomoc s iPhonem, ale po jeho úspěšném uvedení na trh jsou zpět v „Newton touch“ týmu a pilně pracují na jeho přípravě. „Newton touch“ bude používat derivát Mac OS X Leopard a samozřejmě revoluční multi-touch interface. Spekuluje se o rozlišení displeje 720x480 bodů a designu vycházejícím z iPhone/iPod touch. Údajně má být nový Apple Newton touch i odpovědí na Microsoftem prosazované UMPC. Spekulované datum uvedení je už leden roku 2008.

Zdroj: AppleInsider
Obrázek: převzat z AppleInsider, Artwork by audiopollution.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To by bylo peknyyy... jenze kdyby... :-(
Apple si myslim se na PDA vykasle, uz jak skoncili s Newtonem tak to prohlasili.
Ale byla by naadhera mit iPod Touch s moznosti doinstalovavat aplikace...

palmista řekl(a)...

iPod touch je defakto PDA a tenhle "Newton touch" je tak trochu na pomezí mezi UMPC a PDA.
Ač jsem skeptik, tak fakt je ten, že Apple má IMHO nyní ve své produktové řadě mezi notebooky a iPhonem/iPodem touch "díru", kterou mohou zacelit buď subnotebookem, tabletem nebo právě něčím jako je Newton touch.

Anonymní řekl(a)...

To je zase pravda...
No, ale i tak... Takovy iPod Touch by byl uzasny PDA, pokud bych si tam moh nainstalovat solidni PIM, neco lepsiho na dokumenty, a aplikace obecne..
Mam dojem ze pokud prijdou s "tabletem" Newton Touch bez moznosti instalace aplikaci, nebude to zas pro nikoho jinyho nez Apple fanatiky :(