14. 8. 2007

Dokonalé PDA podruhé : PMP Cowon Q5

Před třičtvrtě rokem jsem tu psal o utopické představě LifeDrive2, která se tehdy objevila díky soutěži na PDA247. Tehdejší vítěz představil výborný koncept, který se kupodivu nakonec ani ne po půl roce zhmotnil v podobě obdobně koncipovaného, ale tentokrát reálného produktu od firmy Cowon s modelovým označením Q5.
Cowon Q není super novinka dnešního dne, už o něm psali třeba na idnes.cz a i jinde před více než 2 měsíci, přesto Cowon Q5 stojí stále za pozornost a to právě díky hardwarovým specifikacím. No posuďte sami:

Cowon Q5
HW specifikace:
Dotykový 5“ LCD TFT s rozlišením 800 x 480 a schopností zobrazit 16 miliónů barev, CPU AMD Alchemy AU1200 500 MHz, GPU TI, HDD 40GB/60GB, Wi-Fi b/g, Bluetooth 2.0, HSDPA modem, USB 2.0 s podporou USB Host, integrované stereo reproduktory, TV-out, audio-out, FM radio, stylus, podpora pro spolupráci s externími GPS moduly,
korejská verze navíc podporuje také příjem TV (T-DMB).
Rozměry: 140 x 88 x 20 mm
Výdrž baterie: 13 hodin přehrávání hudby, 7 hodin přehrávání videa, 5 hodin internet přes WiFi.
Pokud jde o HW, nemám námitek.

SW výbava:
OS Win CE 5.0 Professional, Internet Explorer, Windows Media Player, Windows Live Messenger, MS Office Viewers, PDF viewer, sw pro GPS navigaci etc.
Podporované formáty : MPEG4 - DivX (DRM), Xvid, (A)SP, WMV, MP3, WMA (DRM), WAV, BMP, JPEG, PNG, OGG, FLAC, APE, AC-3, TXT.
Podpora spolupráce s Mac OS a Linux OS.

Určité pochybnosti o případném použití Cowonu Q5 jako kapesního počítače budí snad jen operační systém Windows CE a tedy omezená dostupnost uživatelsky užitečných aplikací.

Cena Cowonu Q5 je 500$ nebo 550$ podle kapacity HDD.

Zdroj: ce.cn, techfresh, gizmodo.com, Cowon.com

Žádné komentáře: