9. 2. 2011

Značka Palm skončila: HP představilo nový HP Pre 3, tablet HP TouchPad a mini smartphone HP Veer s webOS

Jak poznamenal Engadget, na dnešní akci HP, při které představilo tablet a dva smartphony, zcela chyběla značka Palm. Osud značky Palm je tak ještě horší než u Compaqu ... ani jako označení produktové řady Palm nezůstané.

Vše podstatné je na engadget.com:
HP Pre 3 (prodej léto 2011)
HP Veer (prodej jaro 2011)
HP TouchPad (prodej léto 2011)

Specifikace všech zařízení jsou vysoce konkurenceschopné (Palm Pre 3 má 1.4 GHz procesor a rozlišení displeje 800x480). TouchPad vypadá úžasně a komunikace mezi Pre a Touchpadem vypadá jako dobrý nápad (ne, že by to neuměl už třeba Palm TX + mobily SE před řádkou let).

Jedna věc je ale těžko pochopitelná. Pre 3 i Touchpad budou dostupné až za více než půl roku v létě 2011, tj. klidně až od září 2011. Stále se tedy od Applu nic nenaučili ... tj. představím nový produkt a začnu ho v řádu týdnů prodávat, s vyjímkou u zařízení ve zcela nových kategoriích, které nemají předchůdce a kde dřívějším představením produktu mohu ovlinit zákazníky v rozhodnutí nekoupit si zařízení konkurence. Také je fajn nechat si některé funkce až na uvedení do prodeje, není dobré vše vyzvonit konkurenci ještě před zahájením prodeje.

3 komentáře:

Jiří Škoda řekl(a)...

No hlavně před pár dny se objevila zpráva, že nebudou představovat produkty, které nejsou připraveny k distribuci... Tak snad je léto spíš brzké léto :-)

palmista řekl(a)...

No doufejme, čekat na Touchpad do konce léta se mi nebude chtít :-(

Jakuje řekl(a)...

Pre 3 vypadá o něco lépe, než původní Pre (celková konstrukce). Píšou o baterii o podobné kapacitě (nikoliv stejné), ale již nikde není zmíněno, zda je výměnná.
Pokud bude žrát Pre 3 tak jak žere (a baterka ztrácet kapacitu tak jak ztrácí), tak to nebude zase krok nikam a HP na to brzo dojede.

Tablet vypadá zajímavě. Pokud to úplně nezabijou cenou.

Logo Palm ale chybí :(