24. 4. 2010

HTC a Palm: HTC na něj nemá peníze

HTC mělo eminentní zájem o Palm, ale "námluvy" nedopadly. Oficiálně se mluví o "nedostatku synergie". Neoficiálně o nahlédnutí do knih a jejich špatném stavu, ti informovanější především o tom, že hodnota Palm Inc. je okolo 1 mld.$ v tržní kapitalizaci a tato cena je na HTC příliš vysoká, navíc ani není jediné ve hře. Palm je vlastníkem špičkového Palm webOS a také držitelem velkého patentového portfolia o kterém si HTC může nechat jen zdát. Palm jako společnost není zadarmo, ne každý na něj má a jeho vlastníci to navíc ví.

Jen připomínám, že byznys HTC je závislý na smartphonech s Androidem a Windows Phone. Palm webOS do této rovnice moc nezapadá a osobně jsem proto rád, že HTC Palm nekoupí.

Další firmou, která má o Palm údajně zájem, je Lenovo. Tomu už jen samotné spekulace o koupi Palmu pomohly k růstu jeho akcií ...

Důležité je i uvést, že Palm má aktuálně přes 500 miliónů $ v hotovosti a ač čelí masivní konkurenci, je důvod věřit, že Palm, díky špičkovému Palm webOS, obstojí i sám o sobě.

Zdroje: DaringFireball.com, Reuters.com, Engadget.com

Upraveno 24.4.2010 8:15

Žádné komentáře: