13. 6. 2009

Ars Technica má jasno: Palm Pre je „Blackberry killer“ (doplněno)

Zatímco většina webů v USA spěchala aby zveřejnila recenzi nového Palm Pre, Ars Technica si dala trochu na čas a vyplatilo se, první část recenze je od středy na webu: Ars Reviews the Palm Pre, part 1: the BlackBerry killer

Podle autora recenze si Palm s Pre a webOS otevřel především cestu zpět do firemního prostředí (díky Palm Profiles a možnosti vzdálené správy kompletního obsahu telefonu, včetně možnosti vymazání).
Pozici a úspěch Apple iPhone ale Palm Pre neohrozí, díky jinému cílení obou smartphonů. Apple iPhone je špičkou pokud jde o zábavu, muziku, filmy a způsob jak se k nim dostat. Blackberry pak vedle telefonování je určeno hlavně pro emailovou komunikaci a ostatní funkcionalita je tam jaksi navíc.
WebOS se svou orientací na webové služby a jejich synergii má schopnost Blackberry plně nahradit a přitom má i dostatek mediálních funkcí a elegance z iPhonu.

Faktem je, že všichni mluví o úspěchu iPhonu, ale zapomíná se, že dosavadním vítězem na trhu smartphonů (v USA) je RIM se svými Blackberry viz následující údaje o prodeji za rok 2008 i 2009 a to i přesto, že například v Q3/2008 byl iPhone v USA nejprodávanějším "mobilem" vůbec.

Aktualizace 19.6.2009:
Aktuální stav v prodeji smartphonů v USA jen potvrzují rostoucí dominanci RIM a jeho BlackBerry viz článek na CNN Money.

Zdroj: arstechnica.com, npd.com

Žádné komentáře: