5. 4. 2007

Synchronizace s iTunes pro Palm OS

Schopností přímé synchronizace s iTunes je vybaven přehrávač mOcean 3, který defakto "emuluje" iPod na Palm OS včetně uživatelského rozhraní. Na treech by měl fungovat bez problémů, na TX (a obecně HiRes+) jsou potíže z Dynamic Input Area a funkce Screen off nefunguje korektně.

Druhou možností pro uživatele desktopových Windows i Mac OS je použití javové aplikace Mass Storage Synchronization (MSS). Ta ale vyžaduje buď externí čtečku pro paměťové karty, která se připojí k desktopu nebo Palm OS aplikaci, která z paměťové karty v treu respektive PDA vytvoří paměťové medium standardu mass storage. Výhodu mají majitelé LifeDrive a Tungstenu T5, kteří jsou mass storage aplikací s názvem Drive Mode vybaveni přímo od Palmu. Pro ostatní Palm OS zařízení je možné použít komerční aplikace a to buď Card Export II nebo Card Reader*. Samotná synchronizace je poměrně snadná, karta se objeví v seznamu iTunes zařízení a je možné vybrat co z obsahu se má do palmu synchronizovat. Jak na věc je popsáno na webu autora a doporučuji si i dobře přečíst readme, který je přiložen v zipu s MSS.

Pro majitele Maců je tu pak i další možnost a to synchronizační balík Missing Sync od mark/space, který zvládá krom perfektní synchronizace s PIM app. v Mac OS X i snyc s iTunes a další užitečné "drobnosti".

*Jako lepší hodnotím Card Reader, který podporuje i background mód. Jinak kam se cestou od T5 přes LD k TXku zatoulala aplikace Drive Mode se radši ani neptám ...

Žádné komentáře: