14. 8. 2006

Nástupce Palm OS – ACCESS Linux Platform (ALP) se představuje.

www.palmsource.com

   Na letošním LinuxWorld v San Franciscu, který začíná dnes 14.8.2006, PalmSource/ACCESS poprvé představí současnou podobu ACCESS Linux Platform. Součástí programu LinuxWorld bude také první celodenní vývojářská konference k ALP.
www.palmsource.com/ALP

   ACCESS dnes spolu s Orange vydal prohlášení ve kterém byla ALP potvrzena jako schválená platforma pro mobilní sítě Orange. Navíc ACCESS a Orange spolupracují na vývoji balíku aplikací pro použití v sítích Orange na platformě ALP.
www.palmsource.com/.../081306_alporange.html

   Nově taky ACCESS zavádí zvláštní podporu pro vývojáře aplikací pro ALP formou ACCESS  Developer Network (ADN). ADN bude fungovat jako online podpora a zdroj informací k ALP.
www.palmsource.com/ADN

   A konečně PalmSource/ACCESS k dnešnímu dni uvolnil rozšíření SQLite – libsqlfs formu open source. O co jde, ze zběžného přečtení se jedná o podporou pro použití SQL databáze jako registru pro Open Mobile Alliance-Device Management (OMA-DM). OMA-DM je skupina protokolů a nastavení učená ke správě mobilních zařízení od nastavení pro služby mobilních sítí až po řízení synchronizace na bázi SyncML. Nová libsqlfs umožňuje mít v SQL databázi struktury organizované jako v klasickém POSIX file systému s výhodu funkčností tradičních SQL databází. No snad jsem napsal správně, pokud ne oprava je vítána.
www.palmsource.com/opensource/downloads.html

  Technická informace na konec, před časem jsem zapnul schvalování přidávání příspěvků v diskusích (moderování) na zkoušku a nedopatřením ("děravá hlava") jsem ho pak už nevypnul. Dnešním dnem je moderování zrušeno a tím se taky se omlouvám za to, že se diskusní příspěvky objevili pod články až dnes.

Zdroj: www.palmsource.com

2 komentáře:

Michael řekl(a)...

Super, příspěvky fungují, to se to bude zase kritizovat a pomlouvat :D :D

palmista řekl(a)...

Jo tak kritizovat hmm ... no tak hurá, jen do toho :-D