11. 10. 2008

Průvodce operačními systémy pro smartphony na Gizmodo.com

Velké srovnání mobilních operačních systému se dnes objevilo na gizmodo.com. Součástí srovnání je samozřejmě i Palm OS (Garnet OS).

Gizmodo o PalmOS:
Why You'll Use It
"Though dated, the Palm OS makes a great starter smartphone, hence the success of the cheaper-than-dirt Centro. The learning curve is shallow and it provides most of the smartphone features you expect, even if it does look like it's still trapped in 1996."

Proč ho budete používat
"Ač starší, je Palm OS skvělý pro základní smartphony a stojí za úspěchem směšně levného Centra. Osvojení si jeho použití je triviální a poskytuje většinu funkčnosti, kterou od smartphonu očekáváte, i když jeho vzhled vypadá jako kdyby se zapomněl v roce 1996."

Why It Sucks
"Uh, it's basically dead. You probably won't see it on another phone post-Centro, Palm's more pricey phones use Windows Mobile, and prospects on the upcoming Palm OS overhaul are dicey."

Proč stojí za …
"Je defakto mrtvý. Pravděpodobně už nebude žádný další smartphone po Centru. Dražší smartphony od Palmu používají Windows Mobile a vyhlídky na nástupce Palm OS jsou velmi nejisté."

Přímý odkaz na článek:
Gizmodo.com: Illustrated Guide to Smartphone OSes

Zdroj: gizmodo.com

Žádné komentáře: