2. 5. 2010

Smartphony podle AdMob: Android roste, iPhone klesá

Firma AdMob dodává celosvětově reklamní obsah pro více než 18 000 mobilních webů a aplikací. Díky tomu je schopna evidovat, na která mobilní zařízení a do kterých konkrétních modelů telefonů obsah poskytla. Z těchto dat každý měsíc poskytuje report s procentními podíly jednotlivých platforem i konkrétních modelů mobilů.
Podíly měřených požadavků jsou 45% Severní Amerika, 25% Asie, 11% Západní Evropa. Dopočet do 100% pak ostatní části světa.

Aktuální data za měsíc březen v USA ukazují silný růst podílu Androidu, pokles iPhone OS (iPhone + iPod touch), stagnaci tj. držení pozic u RIM - Blackberry (7%) a Palmu webOS (3%). Celý smartphone trh rostl poslední rok tempem cca 20%. Nejčastěji zaznamenaným smartphonem s iPhone OS byl iPhone 3GS. U Android OS to pak byla Motorola Droid.



Celosvětové výsledky jsou rozdílné díky Symbianu, ale trendy obdobné, Android roste, iPhone OS klesá. Podíl Symbian "osciluje" okolo 20%. Podíl Palm webOS je (doufejme, že jen zatím) pod dvě procenta, tj. cca stejný jako Windows Mobile.



Data od AdMob je možné brát jen jako určitý indikátor vývoje trhu smartphonů v čase, nejsou přesným odrazem počtu ani podílů prodaných mobilních zařízení.

Upraveno: 2.5.2010 v 11:30

Zdroj: AdMob via Precentral.net

Žádné komentáře: