27. 5. 2009

Uživatelský manuál k Palm Pre je online

MyPre zveřejnilo odkaz na uživatelský manuál k Palm Pre v elektronické podobě na stránkách Scribd.com
Dokument je tady
www.scribd.com/doc/
15851218/Palm-Pre-User-Guide
.
Příjemnou zábavu ;-)

Zdroj: SprintGurus via MyPre

26. 5. 2009

Palm Pre: zajímavosti a novinky

Uvedení Palm Pre do prodeje v USA se blíží každým dnem (6.6.2009 je to datum). Spolu s tím se každý den objevuje mnoho novinek, zaujali mě dvě.

1. Unikl manuál s ovládáním Palm Pre pomocí gest. Galerie obrázků je na engadget.com.

2. Na guardian.com se objevila zpráva, že Telefónica O2 bude exkluzivně prodávat Palm Pre v UK, ve Španělsku a dalších zemích kde působí. Z UK už to není tak daleko do Česka, řekl bych a možná česká Telefónica O2 překvapí (i když o tom zatím žádné zprávy nejsou).

Zdroj: engadget.com a guardian.com

Počasí pohledem satelitů: satelitní snímky počasí pro smartphony

Před dvěma roky jsem zde zmiňoval stránku s animovaným pohledem na stav počasí nad Evropu ze satelitů. Autoři mezi tím svou webovou aplikaci pozměnili a v některých ohledech vylepšili. Umožňuje nyní podrobnější přiblížení nad území ČR (zobrazení Germany clouds), zobrazení izobarických čar a množství dešťových srážek druhou stranu chybí zobrazení proudění, stále ale na rozdíl od Ameriky chybí možnost zobrazení předpovědi počasí. Novinkou je teplotní mapa. Možná se dnes daná stránka bude někomu hodit. Nezbývá než doufat, že dnes a zítra dopadneme lépe než minulý týden.

1. 5. 2009

Palm Eos: další Palm s webOS, tentokrát pro GSM sítě!


Palm Pre má bratříčka. Je jím podle spekulací z engadget.com Palm Eos. Zveřejněný obrázek ukazuje něco, co bych nazval webOS Centrem. Název Eos je navíc natolik „divný“, že perfektně zapadne vedle Pre.

Teď to podstatné, Palm Eos má opět plnohodnotnou QWERTY klávesnici, kapacitní displej 320x400, rozměry jsou údajně 111mm x 55mm x 10.6mm a je určen pro GSM sítě. Dále podporuje datové přenosy HSDPA, ale WiFi zdá se chybí.

Ostatní specifikace:
Paměť: 4GB
Cena: $349 (8.000,- Kč)
Kamera: 2 megapixel fixed focus digital camera and flash / video capture
Konektivita: Bluetooth 2.1 w/ A2DP a EDR, USB 2.0 via micro USB
Výměnná 1,150 mAh baterie (udávány 4 hodiny volání v 3G sítích)
Zprávy: SMS, MMS, IM klient
Sync: s AT&T Address Book
Email: POP3, IMAP4, a EAS
A-GPS
Audio: WAV, MP3, AAC, AAC+ (i pro vyzvánění)
Video: MPEG4, H.264, H.263


Je evidentní, že popsaný Eos je určen pro at&t v USA. Čas uvedení na trh v USA odhaduji nejdříve na říjen 2009. Uvidíme jak to bude ale v Evropě. Možná se dočkáme červnového překvapení.

Zdroj: PalmInfoCenter.com a Engadget.com