24. 2. 2009

Palm Pre na britských stránkách Palm Inc.

Na stránce www.palm.com/uk/pre/se objevila anonce na příchod GSM verze. Termín "comming soon" bych bral s rezervou, ale i tak je tato stránka nepochybným znamením blížícího se uvedení GSM verze Palm Pre.
Mezitím si ale hodlám na Palm Centru hrát s novým Teal OS, to aby přechod na Palm Pre nebyl takovým šok ...

Zdroj: phonearena.com

19. 2. 2009

První kapitola knihy o vývoji pro Palm webOS online


Palm Inc. připravuje s vydavatelstvím O´Reilly knihu o programování pro nový Palm webOS s všeříkajícícm podtitulem "Developing Applications in JavaScript Using the Palm Mojo Framework". Autorem knihy je Software CTO Mitch Allen a vývojový tým webOS y Palm Inc.

A teď to hlavní, první kapitola knihy s úvodem do webOS je k dispozici online na http://developer.palm.com/webos_book/book1.html.

Zdroj: http://arstechnica.com

18. 2. 2009

Palm Pre v podrobném 26 minutovém videu z MWC

Web PreCommunity.com zveřejnil 26 minut dlouhé video s demonstrací použití GSM Palm Pre. To video by se také mohlo jmenovat "vše co jste chtěli z použití Palm Pre vidět a neměli jste kde".


Zdroj: PreCommunity.com

17. 2. 2009

GSM Palm Pre k vidění na Mobile World Congress

Palm Inc. sice ještě GSM verzi Palm Pre oficiálně neohlásil, přesto je GSM verze očekávaného Palm Pre v Barceloně, kde se MWC koná, občas k vidění. Důkazem budiž video z PreCommunity.com



I v souvislosti s videem se spekuluje o Vodafonu, jako o hlavním partnerovi Palmu pro uvedení Palm Pre v Evropě. Bohužel se jako termín uvedení do prodej uvádí až rok 2010. No snad neblokovaná verze dorazí dříve.

Zdroj: PreCommunity.com

15. 2. 2009

Meet Pre: nové video s demonstrací funkčnosti Palm Pre



Poznámka na okraj: Zítra (v pondělí 16.2.) začíná letošní Mobile World Congress. Uvidíme, co vše tam Palm předvede. Hlavně ať se dočkáme konkrétního data zahájení prodeje GSM/3G verze Palm Pre.

Zdroj: gadgetsonthego.net

12. 2. 2009

Potvrzeno: Palm Centro je posledním Palm OS smartphonem

Ed Cooligan dnes při prezentaci investorům potvrdil už dlouho tušené. Palm Centro je definitivně posledním Palmem s klasickým Palm OS.

Dále se Palm hodlá plně věnovat jen webOS a Windows Mobile.

Zdroj: PalmInfocenter

3. 2. 2009

Funkční čeština pro Documents 2 Go 10 v Palm Centru

Krátce a stroze jak na funkční češtinu pro Documents 2 Go v Centru popsal ve fóru na palmhelp.cz Pantata. Palec nahoru pro něj.
http://www.palmhelp.cz/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=11717#11717

Poznámka na okraj: DTG 11 netřeba plně instalovat, stačí stáhnout, spustit .exe a počkat na úvodní obrazovku instalátoru (Welcome to Install Shield ...). Příslušný soubor je pak v C:\Documents and Settings\*jméno vašeho profilu*\Local Settings\Temp\pft133.tmp\program files\Documents To Go\EnglishFiles

Silně označená složka může mít mírně jiný název, ideální je seřadit si složky podle data a ta nejnovější je ta správná.

Předpokládám, že tento post je ok. Pokud má někdo pocit (DataViz), že ne, ozvěte se prosím na kontaktní mail a příspěvek bude stažen.

1. 2. 2009

Kdy bude GSM/3G verze Palm Pre pro Evropu?

Ed Cooligan potvrdil existenci 3G/GSM verzi Palm Pre s tím, že verze CDMA i GSM byly připravovány současně a stejně tak budou uvedeny do prodeje. Tedy už v prvním pololetí roku 2009.

Více podrobností zatím není k dispozici.

Zdroj: PCWorld via Palm Pre Base