6. 9. 2008

Palm IMC: Oficiální zastoupení Palm Inc. ve střední a východní Evropě

Palm Independent Marketing Company (Palm IMC) je nově oficiálním zastoupením Palm Inc. pro region střední a východní Evropy. Na http://www.palm-imc.eu/cz/ nejdete jejich webové stránky a také podstatnou informaci, tj. že za Palm IMC stojí dosavadní distributor firma RRC-CZ s.r.o., která se přes svou divizi DiFo zabývá distribucí spotřebitelských produktů. RRC-CZ pak patří do nadnárodní korporace RRC Group.
Je-li zřízení Palm IMC dobrým nebo špatným krokem těžko říci, no snad bude Palm IMC fungovat lépe než často kritizovaný oficiální Apple IMC pro Česko Czech Data System s.r.o. ...

5. 9. 2008

Ars Technica píše o Access Linux Platform

Můj oblíbený techno web (techno ve smyslu počítačových technologií) arstechnica.com včera přinesl popis řekněme linuxového nástupce Palm OS 6 Cobalt s názvem Access Linux Platform (aka ALP OS). Zajímavé čtení, škoda, že se ALP OS zatím nezhmotnil v reálném zařízení. Něco mi říká, že za to může nevídaný úspěch Apple iPhonu a především chystaný Android OS od Googlu. ALP je takřka vším po čem uživatelé Palm OS 5 Garnetu toužili ... Mimochodem Orange, který stál za předpokládaným uvedením prvního ALP OS smartphonu od tohoto záměru zatím ustoupil (Android?). Uvidíme, zda se tedy ALP OS dočkáme alespoň v jednom z chystaných internet tabletů.

4. 9. 2008

Palmgear.com se vrací

Tradiční zdroj Palm OS aplikací www.Palmgear.com se vrací a spolu s ním i všech 32.000 Palm OS programů a to včetně freeware. Je to tak asi rok, co někdo "chytrý" v Motricity Inc. přišel na nápad zrušit Palmgear a prodávat aplikace pro všechny mobilní platformy pod "jednou střechou" v tragicky nepřehledném a zmateném eshopu pocketgear.com. Experiment se nevydařil a Palmgear.com (už s novým majitelem) je zpět.

Zdroj: palmgear.com