24. 2. 2008

Emulátor Palm OS pro Apple iPhone a iPod touch

Firma StyleTap, která je autorem stejnojmeného emulátoru Palm OS pro Windows Mobile a Symbian, představila na svých stránkách StyleTap CrossPlatform (emulátor Palm OS) také pro Apple iPhone a Apple iPod touch. Jak StyleTap na svých stránkách upozorňují, nejde v tuto chvíli o představení nebo ohlášení chystaného produktu, ale zatím jen o zveřejnění videa s ukázkou běhu experimentální verze (proof of concept) StyleTap CrossPlatfrom na Apple iPod touch.



Doplněno a upraveno 24-2-2008 23:15
Zdroj: tuaw.com, justanotheriphoneblog.com, styletap.com

16. 2. 2008

Nostalgie potřetí: TV reklama Simply Palm


Další starší reklama ze série Simply Palm, tentokrát televizní s názvem Vlak.

Zdroj: palmaddict

14. 2. 2008

Samsung SGH-i800: chystá se první smartphone s Access Linux Platform

Access Linux Platform (ALP OS), linuxový nástupce klasického Palm OS z dílny Access System America (ex Palm Source) se podle informací z brighthand.com konečně objeví v létě roku 2008 v prvním reálném smartphonu a to konkrétně ve smartu Samsung SGH-i800. Podrobností o i800 zatím moc není, ví se jen, že ho v Evropě bude nabízet mobilní operátor Orange a to je zatím asi tak vše, co se o Samsungu SGH-i800 dá zjistit.

Doplněno 14-2-2008: informace o Samsungu SGH-i800 s ALP OS vyšla najevo v rámci Mobile World Congress 2008 v Barcelóně. Access zde prezentoval svůj vstup do LiMo Foundation - sdružení mobilních operátorů, výrobců mobilních zařízení a tvůrců software. Cílem LiMo Foundation je vytvoření jednotné platformy mobilního linuxu se zachováním prostoru pro diferenciaci. Více informací o LiMo nejdete v této prezentaci (PDF).
Seznam ohlášených LiMo zařízení včetně Samsungu SGH-i800 je na stránkách LiMo Foundation. V češtině se o LiMo objevila zmínka už na root.cz a abclinuxu.cz.

Zdroj: brighthand.com, limofoundation.org

13. 2. 2008

Kinoma Media Player: servisní update 4.4.1

Kinoma už 25.ledna vydala servisní setinový update povyšující Kinoma Media Player na verzi 4.4.1. Hlavní náplní update jsou:
- reakce na změny na YouTube, Flickr a Google Video a obnova plné funkčnosti s těmito službami
- nová funkce Clear History and Cache, která pomáhá řešit případné problémy s cache soubory a umožňuje vymazat historii navštívených streamů
- další drobné opravy (oprava problému s videi z Google Video na Palm TX a LifeDrive, které až dosud působily restart Palmu atd.)

Update je nejsnazší provést přímo z Palmu a jako už obvykle je zdarma.

Zdroj: kinoma.com

12. 2. 2008

ČT24 stream pro Kinomu a Palm OS

Minulou sobotu jsem přidal adresu RealMedia streamu ČT24, který je možné přehrát v internet tabletu Nokia 770. Majitelé Palm OS strojků a Kinoma Media Playeru ale také nepřijdou zkrátka, kdyby na to zapomněli, tak videostream ČT24 ve WMV najdou přímo v Kinomě, přesněji v Kinoma Media Guide v sekci International>Czech>TV News.

9. 2. 2008

ČT24 stream pro Internet Tablet Nokia 770

ČT24 v RealMedia streamu, který funguje dobře ve video playeru na internet tabletu Nokia 770
rtsp://stream2.visual.cz/broadcast/ct/CT24-Low.rm

7. 2. 2008

GSM Palm Centro s Palm OS už příští týden (aktualizováno)



Na webových stránkách firmy Palm pro Velkou Británii i Evropu se objevil banner s informací o novém Palm Centru s Palm OS, které je konečně určené i pro evropské GSM sítě. Banner udává i informaci o dostupnosti nového GSM Centra, která je 14. února a odkazuje také na promo web na GSM Palm Centro. No konečně řekl bych, že jsme se ale načekali ...

Doplněno 8/2/2008:
Předpokládaná koncová cena pro neblokované GSM Centro je v Evropě 299€ včetně DPH. PalmShop na PalmHelp.cz Centro nabízí od včerejška v předprodeji za prima cenu 7.299,- Kč včetně DPH.

Zdroj: palmaddict

1. 2. 2008

iPhone Magic


Ač už je toto video více než půl roku staré, má i dnes své kouzlo :-)


Zdroj: palmaddicts